Duracellkanin på akuten

Vi börjar vänja oss vid sjukhusmiljön. Är det inte det ena så är det det andra. Är det inte Hugo så är det Lilly. Gårdagskvällen spenderades, hör och häpna, på ortopedens akutmottagning i Helsingborg eftersom en viss liten dam med energinivån uppskruvad på max inte kunde låta bli att hoppa i soffan. Det var bara till att packa två väskor, en övernattningsväska till Hugo som strax därefter lämnades hos mormor och morfar och en till Lilly som skulle vistas på akuten på obestämd tid.

Väl på akuten blev vi snabbt och väl mottagna av en sjuksköterska som skickade oss direkt till ortopedakuten för röntgen. Men för att överhuvudtaget kunna kika på Lillys fingrar (som var svullna och blå) var vi tvungna att ge henne lugnande för att göra henne ‘medgörlig’. Skönt tänkte mamma och pappa, det var way past Lillys sovtid och Lilly behövde sova. Men fel hade vi. Resterande 4 timmarna på akuten kan sammanfattas med den här bilden:

DuracellkaninEfter cirka 20 minuter som läkarna sa att det skulle ta innan effekten kickade in började vi märka att Lilly blev fnittrig och mycket piggare. Underligt tänkte vi. Skulle hon inte sova nu? Det var inte förrän läkaren berättade att man kan reagera på olika sätt på lugnande medicin, antingen blir man slö och sömnig ELLER så blir man hög och speedad, som vi förstod att vi skulle få ha och göra med en duracell-Lilly!

Drogad LillyJag och Mats har aldrig haft så roligt på ett sjukhus någonsin! Tänk er en full liten 2-åring. Lilly underhöll allt och alla, vinkade och hälsade på personalen och sjöng för de sjuka patienterna.

Galenheter på akutenDet dröjde fram till halv tolv snåret innan vi fick svar från röntgen. Fram tills dess hade Lilly börjat röra sina fingrar igen och svullnaden var inte lika påtaglig. Inget var brutet och vi kunde bege oss hemåt.

Lilly var speedad in i det sista. Klockan tolv somnade vår lilla dotter i bilen och mamma och pappa kunde pusta ut.

Mys på akuten

Märkt , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: