Hurra för Lilly och Hugo! Två år idag!

Ni är nu två år och som ni har utvecklats!

Lilly: Du är vår lilla primadonna. En liten tjej med en mycket bestämd vilja. Du är duktig på att visa vad du gillar och inte gillar. Väldigt social är du också. Du kommunicerar genom ditt konstanta bubblande och då och då kommer det ord som ‘katt’, ‘titta’, ‘bada’, ‘bil’, ‘apa’, ‘Hujoo’ (Hugo)… men ditt absoluta favorit ord är ju såklart ‘Mamma’. Du frågar efter mamma om dagarna och kan vakna upp på natten och ropa efter mig. Du kan nu peka ut alla delar av ansiktet, och du strålar av lycka när du lyckas få rätt på allt!

Dina favoritleksaker är dina två dockor, det är viktigt att båda dockorna får följa med i vagnen och att båda får sitta i ditt knä. En annan favorit just nu är pussel, fysiska pussel i trä med ett fåtal bitar, men även pussel på Ipaden. Du sköter Ipaden som vilken annan vuxen som helst. Du vet hur du ska ‘swipa’, välja appar, ta bort reklamannonserna, mm.

Din snuttis och du är oskiljaktiga. Sedan du var någon månad gammal har du haft precis samma snuttefilt. När du ska sova fingrar du på snuttisen och lägger den tätt intill ansiktet så att du känner igen dofterna. Vid enstaka gånger har vi försökt byta ut snuttis, då vi inte haft något val, det har aldrig fungerat!

De senaste två månaderna har du varit väldigt mammig, kanske för att jag har börjat jobba och inte kan rå om er lika ofta längre. På nätterna får du komma in till oss om du vaknar. Det finns inget mysigare än att få sova tätt intill dig…för tätt intill blir det. Gärna vill du att vi delar snuttefilt och ligger tätt intill med ansiktena.

Du är helt ointresserad av mat, det går inte att lura i dig mycket. Det du kanske kan tänka dig att äta är falukorv och blåbärsyoghurt. Så än så länge lever du för det mesta på välling.

Hugo: Du är vår lille söte charmör! En kille med världens störta hjärta, snäll och otroligt duktig på att visa kärlek. Du kan sitta och bara gosa i våra famnar, smeka mammas arm eller ansikte. Närhet är viktigt för dig! Och det stora leendet du har och dina bruna ögon… du kommer få tjejerna att falla pladask (till och med pappa har du lindat runt lillfingret)…

Kommunicerar gör även du genom ditt bubblande. Du brukar kalla på Lilly genom att säga ‘Lill’. Även om inte orden har kommit riktigt än så visar du mycket tydligt vad du vill.

Din käraste ägodel är för stunden Ipaden. För på Ipaden kan man kolla på bilar, lastbilar, monster trucks och andra fordon med hjul. Så när du inte lekar med dina tusen miljoner bilar älskar du att se på dom på film. Du är fascinerad av att åka bil och brukar sprudla av glädje när vi närmar oss bilen.

Och på tal om ditt sovande. Du är nog den buffligaste lilla människan jag vet. Ingen annan kan som du göra sånt kaos i sängen. Just nu vill du sova med kudden PÅ huvudet och täcket liggandes vid sidan om.  Och inte att förglömma, nappen, som är din snutits. Vi försöker ta nappen ifrån dig om dagarna, men det är svårt, du blir arg som bara den.

Du sover hela nätterna igenom, vilket varje morgon är ett ‘Halleluja moment’ för Mamma och Pappa. Det har blivit en sådan skillnad sedan du slutade med mjölk. Fram till du var 14 månader sov du aldrig någonsin en natt igenom. Du kunde vara vaken flera timmar om natten. Då var mamma och pappa mindre lyckliga.

Du verkar ha en magsäck som aldrig tar stopp och som aldrig protesterar för du kan äta vad som helst och hur mycket som helst. Det hetaste ju nu är att försöka sno Pappas juice om morgnarna för den är söt och god. En annan favorit är blåbärsyoghurt och smoothies.

Och sist, men inte minst, din stora idol, är ju såklart Pappa!!

Det kanske vackraste av allt är att ni har börjat kunna skoja med varandra genom att leka tafatt eller tittut och då kan ni ibland skratta så att ni tjuter. När vi sätter på ’Gummy bear song’ eller Will Pharrell’s sång ’Happy’ går ni all in och rockar loss med era små kroppar. Hugo, du står och vaggar från sida till sida, så som man dansade på lågstadiet om ni minns? Och Lilly, du hoppar jämfota, vevar armarna upp och ner, böjer på knäna i takt med musiken och shakar loss ordentligt.

Lilly och Hugo, ni är två år idag och vi känner oss som världens stoltaste föräldrar! Vi älskar er!

Lilly Hugo 2 år

Märkt , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: