Allt på en gång

Just nu kör vi ett tiotal projekt parallellt här hemma. Så känns det iallafall. Ingen vila och definitivt ingen ro. Och vilken extrem tur då att just jag besitter en del projektledaregenskaper, så att vi fixar alla dessa projekt. Samtidigt. Allt på en gång liksom.

Projekt 1 / Inskolning

LillyVi har klarat av två dagar av totalt tre föräldrar-aktiva inskolningsdagar. Allt började jättefint med att vi blev väl mottagna av de pedagoger som ska ta hand om Lilly och Hugo. Det dröjde inte många sekunder förrän våra barn hade försvunnit in i lokalerna och installerat sig hos bilarna och dockorna.

Lite avundsjuk är jag att Mats ska få fortsätta skola in barnen, medan jag ska börja jobba. Ja ni läste rätt, idag har jag (a.k.a projektledaren) börja min första dag på AkzoNobel i Malmö som projektledare. Jajamensan. Spännande.

Jag är dock glad att jag faktiskt hann vara med två dagar. För inskolning handlar inte bara om att barnen ska känna sig trygga, utan även att vi, föräldrar ska känna oss trygga med att lämna barnen på förskolan. Och jag känner mig redan supertrygg med vår förskola och jag vet att Lilly och Hugo kommer få en fantastiskt rolig tid hos dom.

Projekt 2 / Källarrenoveringen

Vi är inne i vecka 2 av källarrenoveringen och jisses vilka stora förändringar som skett där nere. Från att ha varit en dunkel, illaluktande, sned och ful fd tvättstuga, börjar vi nu se vår framtida tvättstuga skapas, med snygga putsade, raka väggar och med synliga snygga kopparrör dragna. I dagarna ska kakel och klinker beställas och taket fixas.

Projekt 3 / Bokhylla

Vi har bestämt oss för att bygga den där platsbyggda bokhyllan som såklart är krångligast att göra, men som kommer bli ursnygg. Från Bauhaus har vi införskaffat oss måttbeställda obehandlade plankor som för tillfället blir behandlade med vit lasyr. 12 jädrans plankor som ska målas. 8 är gjorda, och till nästa helg är förhoppningsvis de sista målade och Elfa systemet uppsatt och bokhyllan på plats.

MålningProjekt 4 / Målning av hall

Igår genomfördes projekt ommålning av hall. Med hjälp av min far. Den där hallen hade lite skavanker och inte blev det bättre när vi gjorde ett försök att flytta den platsbyggda bänken. Bakom den dolde sig gammal färg och trasiga lister. Nu har vi en vit fin hall.

Projekt 5 / Snickerimålning

Tur är det att jag numera jobbar på ett färgföretag! För jag har massor av möbler som ska målas om. Minns ni bänken jag köpte på blocket när vi bodde i Malmö? Och skåpet som vi köpte för 100 kr i Höganäs. Dessa vackra möbler ska få en uppfräschning. Målarfärgen till skåpet är redan inhandlad. Det kommer bli bensvart linoljefärg. Riktigt snyggt tror jag det kommer bli.

Projekt 6 / Bilköp

I och med pendlingen till Malmö behöver familjen en till bil. Därför slog vi i veckan till och köpte ‘Silverfisken’, en silverfärgad VW Polo, den perfekta pendlingsbilen.

Ja ni ser, många bollar i luften, men det är precis så jag vill ha det 🙂

 

 

Märkt , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: