Stora framsteg

Under dessa varma sommardagar har kidsen gjort stora framsteg. Jag ska berätta om två av dessa.

Hugo har alltid varit väldigt försiktig av sig. På alla sätt och vis. Varje gång vi har närmat oss exempelvis havet har han blivit ledsen och förtvivlat viftat med både armar och ben eftersom han prompt vill därifrån. Det har varit något som skrämmer honom. Och vi kunde inte förstå varför eftersom han ÄLSKAR att bada. Lilly har bara tågat rakt ut i vattnet utan att vända sig om, orädd som vanligt.

Men så en dag. I Borstahusen. Jag och Mats hade satt oss på varsin handduk och njöt av solen. Lilly gick längs vattenbrynet och plockade stenar och trampade på maneter och Hugo satt en bit upp på stranden och lekte med sina bilar. Och så helt plötsligt hör vi Lilly yttra ‘oom’, vilket betyder kom och så vinkar hon mot Hugo. Hugo traskar försiktigt ner mot vattnet, han stannar några centimeter före vattenbrynet och sedan sträcker Lilly ut sin hand för att visa att det är ok att kliva i vattnet. Hugo tar sitt första steg ut i vattnet och vi tittar häpnat på. Lilly hade fått sin lillebror att våga sig ut i vattnet. Är inte det urgulligt? Efter det hade vi ett sjå att få Hugo ur vattnet. Han hade kunnat stanna där i hela dagen om han hade fått bestämma!

Borstahusen Borstahusen Borstahusen Borstahusen

Det andra stora framsteget var här om dagen när vi skulle natta två uppspelta och övertrötta barn. Vi brukar vanligtvis sitta bredvid sängarna tills dom somnar. Men denna kvällen tappade vi båda tålamodet och gav upp när båda barnen låg och sjöng och spelade pajaser. Vi gick därifrån, satt oss i rummet bredvid, lyssnade vidare på deras jollrande. Konstigt nog var det ingen som protesterade, vilket brukar vara fallet när vi lämnar deras sida. Och så helt plötsligt när vi minst anade, hade de B Å D A somnat på mindre än 5 minuter. Så numera nattar vi våra sötisar, ger dom varsin flaska, sitter hos dom tills dom är klara, säger godnatt och sedan somnar dom själva. Det är en sådan frihet för oss båda eftersom vi tidigare känt oss låsta vid att vi båda måste hjälpas åt med nattningen. Nu har vi stora barn som fixat att somna in själva. Stolt är jag som mamma.

Hugo puppy eyes

4 tankar om “Stora framsteg

 1. Manuella skriver:

  Så underbart! Stolta ska ni vara, ni har så fantastiska barn som hjälper varandra ❤ krama mina stjärnor från mig 😊

  Gilla

  • enspyred skriver:

   Det ska vi göra 🙂 Kul att du följer bloggen. Det händer så mycket med barnen nu! Hur mår du? Kramar

   Gilla

   • Manuella skriver:

    Det är så roligt att läsa😊 jag mår bra. Har semester nu i tre veckor 🙂 hur mår ni?

    Gilla

   • enspyred skriver:

    Vi mår också bra! Vi trivs redan jättebra i huset och Lilly och Hugo älskar sina nya rum. Vi har ännu inte fått någon förskoleplats till barnen och det börjar närma sig augusti med stormsteg. Vi väntar med spänning och hoppas att det löser sig. Sen börjar ju jag jobba snart, ska bli superskoj! 🙂 Kramar från oss alla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: